/* */

Wandelen en fietsen

Omdat het gebied waar onze Residence zich bevindt een belangrijk wandel- en fietsgebied is geven we daar graag wat extra informatie over.

Wandelen

Voor wandelaars zijn er een flink aantal korte of langere trajecten uitgezet door de prachtige natuur. Een aantal tochten beginnen hier voor de deur en je hebt keuze uit afstanden van 4 tot 40 kilometer. Allemaal begeleid met kaartjes en pijlen.
De 4 kilometertocht brengt je langs een rivier naar een prachtige waterval. Maar de ervaren wandelaar kan zich dagen vermaken zonder veel drukte tegen te komen.

In onze shop hebben we boekjes met routes in heel Skåne maar ook van de tochten dichtbij. Op de kaart hieronder zijn enkele routes aangegeven maar je kunt daar gemakkelijk eigen variaties op maken. De Residence bevindt zich aan de linkerkant van de kaart waar de naam Alunbruket staat. Je kunt dus binnen een paar stappen op je route zijn.

Skåneleden

Backaleden

We zijn gewend dat mensen die wandelen vroeg op pad gaan en vaak trek hebben als ze aankomen dus daar weten we raad mee. Maar lees daarvoor ook even de informatie over de Foodies – walk.

Foodies Walk

In de Residence draait het allemaal om lekker eten. Met een collega gårdshotel waar lekker eten ook centraal staat hebben we daarom een overheerlijk 3 – daags wandelconcept bedacht; de Foodies Walk de perfecte combinatie van inspanning, rust en verwennerij. Het werkt als volgt:

Op dag 1 kom je op een van beide locaties aan (nachtje eerder mag ook natuurlijk).
Je parkeert de auto en geeft je bagage af. Je krijgt dan meteen een rugtas mee met wat lekkere lunchhapjes voor onderweg.
Je loopt via de Skåneleden in plm. 19 km. naar de andere locatie waar de bagage al voor je klaar staat. Daar staat ook een heerlijke maaltijd te wachten, voor de liefhebber een glas wijn en natuurlijk een lekker warm bed.
Na een goed ontbijt in de ochtend laat je de bagage weer achter en loop je via een andere route van 19 km. weer terug.
Onderweg weer lunch die je meegekregen hebt en bij aankomst een heerlijk diner en overnachting. Je bagage is er dan inmiddels ook.

Het is inmiddels een populaire tocht geworden voor koppels die er lekker samen op uit willen maar ook voor mensen die wandelend een zakelijke vergadering willen hebben. Bel ons gerust voor de prijzen en mogelijkheden.

Wandelexperience op maat

We helpen je graag met het plannen van een fijn wandelweekend. Als daar vervoer of catering bij nodig is kunnen we daar meestal voor zorgen.
Bel ons gerust of kom langs als er iets georganiseerd moet worden bijvoorbeeld voor een grotere groep.
Prijs 4035:- SEK pp.

Fietsen

Voor de fietser is de omgeving een waar Mekka!
Vanuit de Residence kun je in verschillende richtingen kortere of langere tochten maken. Omdat we aan de Sud-Ost leden liggen  (een lange tocht van Växjö naar Simrishamn) kan de fietser in 2 richtingen gebruik maken van met borden aangegeven routes.
Maar er zijn natuurlijk veel varianten mogelijk.
We helpen je graag met kaarten of het plannen van een route. Indien je geen fiets(en) hebt zijn er in de omgeving huurfietsen beschikbaar die ook bij ons gebracht kunnen worden door de verhuurder.

Sydostleden

Evenementen op de fiets

Er zijn in Österlen verschillende evenementen die zich uitstrekken over het hele gebied. Zo is er gedurende het paasweekend de Konstrundan waarbij overal van kunst genoten kan worden en in het Hemelvaartweekend is er de Matrundan, een evenement met veel beleving op culinair gebied.
Beide evenementen zijn zeer geschikt voor een culturele of smaakvolle fietstocht. We adviseren graag een route en voor fietsen kan worden gezorgd via een verhuurder.

%d bloggers like this: