/* */
brummer-and-waarbeek-logo

Route omschrijving

Vanuit Nederland:

Helemaal met de auto:

Tot Zweden:

Via Enschede naar Osnabrück. Daarna richting Bremen en daarna ri. Hamburg. Voor Hamburg borden Lübeck volgen en daarna Puttgarden. Bij Puttgarden veerpont nemen naar Rødby in Denemarken. Dit duurt plm. 45 min. Genoeg voor even rust en koffie.

Vanaf Rødby ri. Kopenhagen en dan Malmö. Je komt dan over de Öresundsbron (The Bridge), bekend van TV-series. Na de brug is er een tolstation en paspoortcontrole.

Vanaf hier is het nog een uurtje.

In Zweden

Je volgt de weg een stukje ri. Göteborg (Gotenburg) tot er een afslag komt ri. Simrishamn. Je blijft nu een tijdje de weg (11) ri Simrishamn volgen tot je na plm. een half uur bij het plaatsje Sjöbo komt. Je gaat daar bij de rotonde rechts en dan met een boog om Sjöbo heen. Bij de volgende rotonde ga je rechtdoor en de weg gaat dan omhoog met in het midden een Zweeds soort vangrail. Helemaal bovenaan is er een afslag naar links richting Lövestad. Die moet je hebben. Je volgt de weg een stukje en vlak voor het dorpje Vanstad moet je weer naar links ri Lövestad. Je komt na een tijdje door Lövestad (is geen stad maar een dorpje) en gaat gewoon rechtdoor. Je komt dan vanzelf in Andrarum. Als je het bord Andrarum voorbij gaat zie je links en rechts wat huizen en een kerk. Dat is de woonkern. Vervolgens gaat de weg verder en rijd je tussen prachtige wilgenbomen. Iets verder kun je links naar Christinehof maar je gaat rechts met de weg mee. Als je na honderd meter naar links kijkt zie je al licht of vlaggen van de Residence. In de eerste bocht sla je af naar links en dan meteen na een huis de oprijlaan van de Residence in. Dan ben je er!

 

Let op !

  • In Zweden zijn de bekeuringen voor te hard rijden niet mals. Doe dat dus maar niet. Soms zie je in een dorp borden van 40 en 30 kilometer (zoals in Lovestad). Houd je hier aan. Meestal is dat bij een school. Als je daar bekeurd wordt krijg je de hoofdprijs.
  • Je ziet onderweg borden met overstekend wild. Met name in het ochtendgloren en in de schemer en donker lopen er geregeld herten en zwijnen op straat. In de hierboven beschreven route moet je vooral opletten na Lovestad. Rijd daar rustig.
  • Op de boot tussen Duitsland en Denemarken is een taxfree shop.
  • Als je de boot minimaal 2 uur van tevoren boekt met je telefoon krijg je flink korting. De rederij vind je op Scandilines.dk
  • Net als in Nederland mag je in Zweden ook geen telefoon in je hand hebben als je rijdt.

 

Vanuit Nederland

Met vliegtuig en huurauto

 

Je kunt het gemakkelijkste en goedkoopste vliegen op Kopenhagen. Als je daar aankomt loop je via de bagageband en douane net als op Schiphol door een schuifdeur naar een grote hal. Je loopt gewoon rechtdoor die hal in en na 50 meter zie je borden met DSB en Skånetrafiken. Dat zijn de openbaar vervoerbedrijven. Je kunt daar een kaartje kopen naar Malmö-syd dat eigenlijk Hyllie heet. Dat is maar één halte/station vanaf het vliegveld. De trein die op het vliegveld rijdt gaat maar 2 kanten op. Een naar de stad Kopenhagen en een richting Malmö. Die moet je hebben. De trein brengt je in 12 minuten over de brug naar Malmö Syd = Hyllie. Bij het eerste station stap je uit en je neemt de lift of roltrap naar boven. Je komt nu uit in een groot rond paddenstoelachtig gebouw.

Je ziet een Mc Donalds en op de andere hoek een winkel van Pressbyrån. Je loopt nu tussen Mc Donalds en Pressbyrån het plein af. Je ziet dan aan de overkant van de weg waar je komt een parkeergarage.

Op de benedenverdieping van die parkeergarage zit een kantoor waar de auto’s van verhuurbedrijven uitgegeven en ingenomen worden. Eenmaal in je huurauto zet je de navigatie op Lövestad en je rijdt er gemakkelijk naar toe. Heb je geen navigatie besteld volg je de borden richting de snelweg (Gotenburg / Kopenhagen) en bij de snelweg aangekomen (minder dan 5 min.) kies je voor de richting Göteborg. Volg daarna meteen de aanwijzingen zoals hierboven beschreven bij In Zweden. Je bent een klein uur onderweg tot de Residence.

 

Tip:

Als je na de vliegreis trek gekregen hebt kun je bij de winkel van Pressbyrån croissants, broodjes frisdrank, koffie en schepsnoep kopen.

 

Vanaf Kristianstad:

Volg weg 19 richting Degeberga en daarna Brösarp. Enkele kilometers na het passeren van Brösarp neem je de afslag naar Eljaröd. Volg de weg daarna 5 kilometer. Neem de afslag naar rechts richting Bertilstorp. Na 400 m. linksaf de helling op. Boven aan de helling (voor de kruising!) in rechts de oprijlaan van de Residence.

 

Vanaf Simrishamn:

Volg weg 9 ri Kivik en neem na een tijdje de afslag St. Olof. Ga op het kruispunt in St. Olof rechtdoor. Na enige tijd kom je aan het einde van de weg bij een splitsing. Ga hier rechtsaf richting Kristianstad.

Na plm. 5 kilometer neem je de afslag links naar Eljaröd. Volg de weg daarna 5 kilometer. Neem de afslag naar rechts richting Bertilstorp. Na 400 m. linksaf de helling op. Boven aan de helling (voor de kruising) in rechts de oprijlaan van de Residence.

 

Vanaf Ystad:

Volg weg 19 richting Tomelilla. Ga bij de rotonde bij Tomelilla rechtdoor richting Kristianstad. Neem enkele kilometers na Skåne Tranås de afslag links naar Eljaröd. Volg de weg daarna 5 kilometer. Neem de afslag naar rechts richting Bertilstorp. Na 400 m. linksaf de helling op. Boven aan de helling (voor de kruising!) in rechts de oprijlaan van de Residence.

 

Vanaf Malmö, Lund, Dalby, Sjöbo:

Neem vanaf Dalby – Sjöbo weg 11 richting Simrishamn. Na Sjöbo gaat de weg omhoog. Helemaal bovenaan is er een afslag richting Lövestad. Na enkele kilometers bij Vanstad naar links richting Lövestad. Na Lövestad Andrarum volgen. Net voorbij de woonkern (met kerk) van Andrarum staan borden van kasteel Christinehof. Je gaat daar niet naar Christinehof maar volgt de weg rechts. Na 100 meter zie je het licht of de vlaggen van de Residence. In de volgende bocht ga je links en meteen na het huis op de hoek rijd je de oprijlaan van de Residence op.

 

Bussen en Treinen

We hebben geen bus of trein die in de directe nabijheid van de Residence komt. Maar je kunt een eind komen met het openbaar vervoer. Met de trein kom je het dichtste bij op station Tomelilla (24 km). Vanaf daar gaan er bussen naar Eljaröd en dan ben je 4 kilometer van de Residence af.

 

We adviseren je graag de beste vervoersmogelijkheden en soms maken we afspraken over transfers met de auto of een minibus. Laat ons weten wat je wilt en we helpen.

 

Autoverhuur Sixt in Malmö heeft een uitgifteplaats bij het treinstation (zoals beschreven). Wij hebben zelf zo’n 15 jaar ervaring met hen en zijn tevreden. Het nummer is +46 40212270. Vraag naar Bobbi – spreekt ook Engels.

 

In de omgeving van de Residence kun je mooie wandeltochten maken maar ook fietsen. Als je het vooraf met ons regelt staat je stalen ros, met of zonder Cancellara motortje, voor je klaar. De verhuurder brengt en haalt de fietsen.

%d bloggers like this: